VZW Verkeerspark Woudlucht Heverlee

Hoe kan jij goede doelen helpen? Wat ga je doen?:

We bouwen een verkeerspark– primeur voor België- voor alle kinderen uit de regio Vlaams-Brabant met peter Jasper Stuyven. Daar er jaarlijks nog teveel slachtoffers in het verkeer vallen is het belangrijk om onze kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op het verkeer.Bedoeling in dit park is om verkeersles te combineren met praktijkoefeningen op 1 locatie.  Op deze manier ontstaat er een verkeerspark om de fietsvaardigheden en verkeerskennis te testen. De combinatie tussen theorie en praktijk samen op 1 plek is een primeur in België. Het verkeerspark zal bestaan uit een klaslokaal en verschillende eilanden waar evenwicht en stuurvaardigheid geoefend worden. Het fietsexamen (brons en zilver) als ook het voetgangersexamen kan perfect op de eilanden geoefend worden.

Het concept is mede ontstaan in samenwerking met de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde. Naast schoolgaande kinderen is het zeker ook de bedoeling om dit verkeerspark voor een zo ruim mogelijk publiek (verenigingen, sportclubs, jeugdbewegingen,…) aan te bieden.

De ruwbouw is voorzien najaar 2020, en daar hebben we als VZW het geld voor opgehaald, maar we zouden graag 140 fietsen stallen voor 5 verschillende niveau’s van kinderen qua leeftijd. En ook de praktische inrichting van het theorie lokaal dient nog gefinancierd te worden. We organiseren normaal een jaarlijks event met wielrenner en peter Jasper Stuyven, maar nu dreigt corona roet in t eten te gooien en kunnen we 50.000 euro wellicht niet ophalen die we broodnodig hebben om de fietsen aan te kopen.

We zoeken daarom steun bij bedrijven die ons zouden helpen deze droom af te maken, zodat het verkeerspark open kan tegen het WK 2021 wielrennen te Leuven eind sept 2021.

 

Vandenbempt kristel
kristel.vandenbempt@gmail.com
0496770918
Wat is het adres van je website of specifieke Actie 2020-pagina? (optioneel): http://www.steunwoudlucht.be