Vives Hogeschool – Oplossingen en ondersteuning voor eerstelijnsverzorgers

Hoe kan jij goede doelen helpen? Wat ga je doen?:

Onderzoekers, docenten en studenten van VIVES zetten zich in om met behulp van technologie en innovatie in deze crisis ondersteuning te bieden aan de eerstelijnsverzorgers en mee met hen te zoeken naar oplossingen.

Het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van VIVES heeft een werkgroep opgericht om de vragen uit het werkveld te capteren en zo snel mogelijk een oplossing te bieden op het vlak van zorgondersteunende technologie, of vragen door te sturen naar contacten die verder kunnen helpen. Daarbij worden de krachten gebundeld tussen de opleidingen zorgtechnologieontwerp- en productietechnologiegezondheidszorg, het expertisecentrum Smart Technologies en de vele partners: zowel maakbedrijven als eerstelijns gezondheidspartners.

Op dit moment produceren we samen met MakersagainstCorona gezichtsmaskers voor de eerstelijnsverzorgers. Daarnaast werden deuropeners ontwikkeld en geproduceerd om te vermijden dat mensen met de handen deuren van ruimtes waar veel volk passeert moeten openen.

Ook proberen wij acute problemen of vragen te capteren en met behulp van technologie en inovatie oplossingen uit te werken, te produceren en de ontwerpen onder Creative Commons Licence ter beschikking te stellen aan maakbedrijven.

Tina Baetens
tina.baetens@vives.be
Wat is het adres van je website of specifieke Actie 2020-pagina? (optioneel): https://www.vives.be/nl/nieuws/vives-zet-technologie-tegen-corona-met-onder-meer-faceshields