Straight-Line Leadership Int. – Live online eerbaarheidsprogramma voor krachtig leiderschap tijdens de coronacrisis

Hoe kan jij goede doelen helpen? Wat ga je doen?:

Weerbaarheid van ondernemers en ceo’s moet omhoog tijdens coronacrisis

Live online weerbaarheidsprogramma voor krachtig leiderschap

Door de maatregelen omtrent het coronavirus verkeren veel ondernemers en ceo’s in zwaar weer. Black Swan Project is in het leven geroepen om ze te ondersteunen in deze turbulente tijden.

Wat doe je als je aan het eind van de werkdag hoort dat je bedrijf voor minimaal drie weken op slot moet? Het overkwam de horecaondernemers van België. Ook andere bedrijven hebben de afgelopen weken hun deuren moeten sluiten of kampen met weinig beschikbaar personeel, vraaguitval, het staken van de toelevering van grondstoffen, enzovoorts. Voor iedereen is de toekomst onzekerder dan ooit. En niet in de laatste plaats voor ondernemers en ceo’s. Het steunpakket van de overheid geeft op korte termijn wat lucht, maar het komt nu aan op visie en leiderschap om krachtig uit de crisis te komen.

Ondernemers ervaren momenteel stress. Hierdoor ligt het gevaar op de loer dat alle energie en tijd opgaat aan het ad hoc oplossen van problemen, in plaats van te focussen op de toekomst waarin zij het verschil kunnen maken in hoe België door deze crisis komt. Kunnen zij hun ondernemerschap, creativiteit, mensen en middelen inzetten om de economie, werkgelegenheid en gezondheid van anderen op peil te houden? Kunnen zij samenwerken om krachtige oplossingen te implementeren? Black Swan Project is in het leven geroepen om ondernemers aan te spreken op hun weerbaarheid en veerkracht in deze turbulente tijden. Juist nu is effectief en krachtig leiderschap van ongekend belang.

 

Concrete hulp voor ondernemers en ceo’s:

– Effectief zijn (en blijven) in deze turbulente tijden.

– Focussen op controleerbare factoren en probleemoplossend te werk gaan.

– Krachtig omgaan met zowel interne als externe stress.

– Medewerkers helpen hetzelfde te doen.

 

Black Swan Project is een initiatief van Straight-Line Leadership dat oorspronkelijk in

2008 in het leven is geroepen. Tijdens de financiële crisis van 2008 stonden de telefoons op de office van Straight-Line Leadership in San Fransisco roodgloeiend en werden de mailboxen overspoeld door hulpvragen van ondernemers en ceo’s. De situatie die door het coronavirus is ontstaan, verschilt op vele manieren van wat er tijdens de kredietcrisis gebeurde, maar heeft een even grote – zo niet grotere – impact op het bedrijfsleven. En meer dan in 2008 komt het op creatief leiderschap aan om oplossingen te verzinnen die een doorbraak kunnen betekenen in deze grote gezondheidscrisis.

Zo zijn er ondernemers aangesloten bij Black Swan Project met een bedrijf in de voedselindustrie, die honderden plotseling werkloze horecamedewerkers van werk hebben voorzien. Er zijn bedrijven die hun logistieke werkzaamheden hebben heringericht om te voorzien in schaarse producten als mondkapjes en desinfecterende middelen. En dan zijn er de grote hotelondernemers die hun kamers en bedden ter beschikking stellen voor de patiënten waar het ziekenhuis te klein voor is geworden.

Hoe?

Black Swan Project biedt (kosteloos) livestreams aan voor ondernemers en ceo’s. Tijdens de uitzending worden praktische inzichten en tools aangereikt, die ondernemers helpen bij het versterken van hun leiderschap en hun bedrijf. Drie keer per week is er een live-uitzending te bekijken: iedere maandag, woensdag en vrijdag om 20.00 uur. Na iedere uitzending is een opname van de audio op Spotify te beluisteren.

Over Straight-Line Leadership
Straight-Line Leadership is in 1986 ontstaan in San Francisco. In 2011 kwam het bedrijf naar Nederland onder de naam Straight-Line Leadership International, om zich te richten op het zakelijk leven van Nederland en België. De organisatie werkt met een exclusief segment ondernemers en ceo’s. Naar aanleiding van de verregaande gevolgen van de coronacrisis heeft Straight-Line Leadership Int. besloten om alle ondernemers en ceo’s van Nederland en België kosteloos te ondersteunen via Black Swan Project. Het doel is om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk ondernemers en hun bedrijven effectief om kunnen gaan met de nieuwe uitdagingen en samen sterker uit de crisis komen.

www.blackswanproject.be

Carmen Lecluyse – carmen.lecluyse@thrive.eu
BlackSwanProject@thrive.eu
+32 497 82 44 25
Wat is het adres van je website of specifieke Actie 2020-pagina? (optioneel): http://www.blackswanproject.be