ArmenTeKort vzw – Naar een samenleving zonder kansarmoede

Hoe kan jij goede doelen helpen? Wat ga je doen?:

Update: AGConsult is bezig met het project van vzw ArmenTeKort.

 

ArmenTeKort is een buddywerking die kansrijke en kanszoekende stadsgenoten met elkaar in verbinding brengt. Momenteel zijn er meer dan 280 buddyduo’s actief in Antwerpen. Ons doel voor 2020 is het matchen van 500 nieuwe duo’s, maar door de coronacrisis ligt onze werving, opleiding en matching van vrijwilligers stil.

  • We kijken naar online alternatieven voor onze infosessies en opleiding voor onze vrijwilligers maar hands-on advies is hier steeds welkom.
  • Onze buddy’s kunnen elkaar nu niet fysiek ontmoeten, denk jij een leuk format te kunnen uitwerken waarbij ze dit wel op een digitale manier kunnen: shoot!
  • We kijken ook vooruit, naar de periode post-corona: we willen klaar staan om zo snel we kunnen een tandje hoger te draaien.  We gaan 250 Antwerpenaren per maand moeten overtuigen om naar een infosessie te komen.  Zie jij mogelijk om mee te denken aan marketing campagne:  we are all ears.
  • Onze interne processen zitten strak in SalesForce, we willen hier nu ook een warme online gebruikservaring opbouwen voor onze buddy’s die hen begeleidt tijdens hun tweejarig commitment.  Wil je hier vanuit jouw bedrijf over meedenken,  stuur me een mail.

Onze vragen zijn ambitieus, maar ons doel is dat ook.  ArmenTeKort is een actieonderzoek dat tegen eind 2023 wil aantonen dat we een schaalbare oplossing bieden met impact. Andere steden kunnen daarna met onze blueprint aan de slag.  Tegen 2024 dienen we daarom de eerste 5.000 buddyduo’s in Antwerpen te hebben samengebracht.

Om jullie een idee te geven hoe het is om ArmenTeKort buddy’s te zijn:

Hou jullie goed!

Rik Rijnders
rik.rijnders@armentekort.be
+32 479 710 860
Wat is het adres van je website of specifieke Actie 2020-pagina? (optioneel): https://www.armentekort.be